Verdens første svanemærkede cykler

Virksomheden Lekolar er de første i verden, der kan tilbyde en svanemærket cykelserie til skoler og institutioner. Serien indeholder både trehjulede cykler, løbecykler, ladcykler, taxicykler og løbehjul.

  • Opdateret 17. august 2022

Vi ser dem på legepladsen i børnehaven, i skolegården og på fritidshjemmets udendørsareal. Små poder, der gladeligt cykler frem og tilbage eller rundt og rundt. Med stolthed over at mestre et nyt køretøj – eller med cyklen som et vigtigt redskab til at kunne lege politi og røvere, familie på udflugt, racercykelkører eller ambulance til dyrehospitalet.

Cykler spiller en stor rolle i mange børns hverdag. Både fordi de træner motorikken, giver en følelse af frihed og appellerer til fantasifulde lege. Det er derfor en god nyhed, at der nu er kommet cykler, som appellerer til de mange indkøbere, der har fokus på grønne indkøb. Virksomheden Lekolar, som bl.a. leverer legetøj, indretning og hobbymaterialer til skoler og institutioner, har nemlig fået certificeret en hel cykelserie med Svanemærket.

- Vi oplever i disse år en øget interesse for miljømærkede indkøb blandt offentlige indkøbere. Sidste år satte Københavns Kommune fx fokus på, hvordan man får mere miljømærket legetøj i de kommende, offentlige indkøbsaftaler – og i den forbindelse modtog kommunen 36 såkaldte interessetilkendegivelser fra andre kommuner, som også ønskede mere miljømærket legetøj. Det er derfor en glædelig nyhed, at Lekolar nu giver skoler og institutioner mulighed for også at gå efter Svanemærket, når de skal vælge cykler til legepladsen, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Artiklen blev udgivet 9. oktober 2019