DI: Ufleksibel udbudslov går ud over både ordregiver og leverandør

Udbudsloven fra 2016 har gjort livet lettere for mange virksomheder, men der er plads til forbedring, mener DI, der peger på manglende fleksibilitet i udbudsprocessen og problemer med retssikkerheden som svage punkter i et debatindlæg i Altinget.

  • Opdateret 8. august 2022

 

”Udbudsloven fra 2016 udgjorde et kvantespring i retning af klarere regler… [men] selvom udbudsloven gav klarhed, forenklede reglerne og skabte fleksibilitet, så giver den også udfordringer i dag”, skriver Jakob Scharff, branchedirektør i DI, og giver i indlægget en række eksempler på problemområder.

Debatindlægget er en del af en temaserie, som Altinget har skudt i gang i dag. Anledningen er, at det ved vedtagelsen af i udbudsloven december 2015 også blev besluttet, at den skulle evalueres i 2020.

Mens vi venter på evalueringsrapporten  fra Erhvervsministeriet, tager Altinget temperaturen på interessenternes erfaringer.

Læs hele debatlindlægget her: https://www.altinget.dk/kommunal/artikel/di-ufleksibel-udbudslov-gaar-ud-over-baade-ordregiver-og-leverandoer

Artiklen blev udgivet d. 1 oktober 2020