Odense Kommune er Verdens Bedste Indkøber 2019

Det var Odense Kommune, som løb af med prisen Verdens Bedste Indkøber 2019. Det blev afsløret på Forum for Bæredygtige Indkøbs og POGI’s årskonference på Aarhus Rådhus, som blev afholdt den 5. november.

  • Opdateret 8. august 2022

 

Den nye hæderspris er indstiftet af Forum, POGI, IKA, DIEH og Miljøstyrelsen og gives til en aktør, som har gjort et ekstra stort stykke arbejde med at bidrage til ét eller flere af verdensmålene gennem deres indkøb.

Odense Kommune modtager blandt andet prisen for ”at stille krav om miljømærkede og produkter og fordi de har udviklet en metodisk tilgang, der øger bevidstheden hos leverandører og muliggør at andre offentlige virksomheder kan følge trop. Odense Kommunes tiltag inddrager aktivt forskellige klausuler, som styrker fokus på bæredygtighed og ”presser” markedet i en positiv retning.”

- Vi er meget stolte. Prisen er en flot anerkendelse af vores indsats i Odense Kommune, og det giver naturligvis blod på tanden til at gøre endnu mere fremover, sagde udbudschef Cecilie Førby, der sammen med konsulent Linett Hindberg modtog prisen på årskonferencen.

Artiklen blev udgivet d. 6 november 2019