Webinar: Tag et lynkursus i at bruge Miljøstyrelsens TCO-værktøjer

Forum for Bæredygtige Indkøb og FORCE Technology afholdte i april og maj to webinarer om Miljøstyrelsens TCO-værktøjer. Begge webinarer blev hurtigt overtegnede, men nu giver Forum dig mulighed for at se det ene af de to kurser online.

  • Opdateret 22. december 2022

Miljøstyrelsen har udviklet en række værktøjer, der allerede i tilbudsfasen gør det muligt at beregne, hvad et produkts samlede omkostninger vil blive i hele dets brugsfase. Ideen med TCO er at beregne fremtidige udgifter gennem produktets levetid. I stedet for blot at se på, hvad der er billigst i indkøbspris, gør TCO-beregninger det muligt at vælge det produkt, der samlet set og gennem hele produktets levetid er det billigste..

Masser af konkrete eksempler

Det er Charlotte Merlin og Pia B. Poulsen fra FORCE Technology, der underviser på kurset. I løbet af de 80 minutter kurset varer, får du både en konkret introduktion til, hvordan TCO-værktøjerne fungerer, hvordan de kan indgå i udbudsprocessen, og hvordan de kan bruges strategisk i organisationen. Undervejs giver de en række eksempler som indkøb af kaffemaskiner (selvbetjeningsmaskine), ultralydsscannere, skøjtebaner og lyskilder.

Lær mere om TCO her på siden.

Webinaret: Brug af Miljøstyrelsens TCO værktøjer

NB. Udbyderen af servicen sætter cookies på din computer, når du afspiller eller deler videoen. Læs mere om cookies.

Miljøstyrelsens TCO-værktøjer

Miljøstyrelsen har udarbejdet 14 værktøjer til at beregne et produkts totalomkostninger: Computere, skærme, multifunktionsmaskiner, mindre og større netværksudstyr, servere, storage udstyr, UPS, projektorer, selvbetjeningsmaskiner, skylletoiletter og det helt nye om motorkøretøjer.

Du finder værktøjer og vejledninger her på siden

Artiklen blev udgivet d. 12 juni 2020