Program og præsentationer
Skriv til Sekretariatet hvis du ønsker at se præsentationer eller programmet fra møderne
Temagruppen vil sætte fokus på blandt andet EU’s GPP kriterier, produktpolitik og initiativer i strategien for offentlige grønne indkøb ”Grønne indkøb for en grøn fremtid”. Det vil give deltagerne en indsigt i, hvad der er på vej fra EU, og hvordan det påvirker grønne indkøb – med mulighed for at stille spørgsmål om alle disse kommende initiativer.
Temagruppen vil agere indgang til information og viden om de kommende europæiske initiativer som kan og vil påvirke danske indkøb. For at skabe perspektiv til den danske retning vil der inddrages en status og opsamling fra Regeringens strategi "Grønne indkøb for en grøn fremtid".
Temagruppen mødes fire gange i perioden maj - oktober 2023 og er for både professionelle indkøbere, leverandører, konsulenter, NGO’er og andre med interesse for temaet.
Møderne vil være en blanding af oplæg og diskussioner, hvor resultatet af temagruppens arbejde skal formidles i form af et kommunikationsprodukt.
Produktregulering
Første temagruppemøde omhandler Ecodesign for Sustainable Products Regulation (ESPR), introduktion til ESPR, hvilke krav der foreligger - og de muligheder som det skaber sat i en indkøbsvinkel.
Derefter introduceres det Digitale produktpas og en gennemgang af informationsgrundlaget, hvilken teknologi der anvendes til, at data følger produktet, og hvordan det kan bruges til klimaopgørelse forbundet til forbrug,
OBS. Dette møde afvikles online.
09.30 - 09.35: Velkomst
09.35 - 10.05: Præsentation af ESPR, Mathias Bach Kirkegaard, Miljøministeriet
10.05 - 10.35: Digitalt produktpas, Anders Arenfeldt Holm, Erhvervsstyrelsen
10.35 - 10.40: Afrunding og tak for i dag
EU GPP-kriterier
Temagruppens andet webinar er en rammesætning af GPP-kriterierne. Hvordan holder kriterierne sig relevante, når der går lange perioder, hvor de ikke revideres? Hvordan er GPP-kriterierne anvendelige - og formindskes deres relevans i forhold til andre tiltag, lovgivning og initiativer fra EU?
Webinaret består af oplægsholdere der anvender GPP-kriterierne i deres arbejde, hvor de deler ud af erfaringer, opmærksomhedspunkter og udfordringer.
OBS. Dette møde afvikles online.
09.30 - 09.35: Velkomst
09.35 - 09.45: Hvordan anvendes GPP-kriterierne i (POGI)Partnerskab for Offentlige Grønne Indkøbs indkøbsmål v/ Sekretariatet for Grønne Indkøb (SeGI), Miljøstyrelsen
09:45 - 10.15: GPP-kriterierne i SKI's dynamiske indkøbssystem og datacentre v/ Adam Goslett, SKI
10.15 - 10.40: Erfaringscase - GPP-kriterierne i fødevareindkøb v/ Betina Bergmann Madsen, Københavns Kommune
10.40 - 10.45: Afrunding og tak for i dag
Introduktion og rammesætning af de forskellige former for afrapportering af bæredygtighed, inkl. grønne klimamæssige rammer og social bæredygtighed (CSRD og (CSDD). Dertil en præsentation af ESG-rapportering og Green Claims.
OBS. Dette møde afvikles online.
09:30 - 09:35: Velkomst
09:35 - 10:00: CSRD og CSDD v/ Søren Kristian Riis Andersen, Erhvervsstyrelsen
10:00- 10:20: ESG-rapportering v/ Tommy Husen, Abena
10:20 - 10:40: Præsentation af Green Claims v/ Mathias Bach Kirkegaard, Miljøministeriet
10:40 - 11:00: Green Claims i den fremtidige praksis v/ Christian Poll, Forbrugerombudsmanden
11:00: Afslutning
I det fjerde og afsluttende temagruppemøde vil vi sætte de forskellige EU-initiativer og lovgivninger ind i en dansk kontekst. Dertil inddrager vi den nyligt udgivne rapport Circularity Gap Report, der bl.a. omhandler Danmarks cirkulære muligheder og udfordringer.
OBS. Dette møde afvikles online.
09:30 - 09:35: Velkomst
09:35 - 10:10: Grønne data og struktur af indkøbsdata v/ David Meyrowitsch, Erhvervsstyrelsen
10:10 - 10:30: Status for Strategiens Initiativer v/ Kia Jensen, Økonomistyrelsen
10:30 - 10:55: Præsentation af Circularity Gap Report v/ Sine Beuse Fauerby, IDA
11:00: Afslutning
Skriv til Sekretariatet hvis du ønsker at se præsentationer eller programmet fra møderne